"Κάτι Παίζει" στο Θέατρο…

Η παράσταση είναι γεγονός! Το κείμενο που συνέγραψαν οι ακροατές του 9.58 fm στον αέρα των ερτζιανών μέσω sms ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. την Πέμπτη 27 Μαίου 2010 και για τρεις παραστάσεις. Ένα έργο που έχει για συγγραφείς 160 άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και μετρά 2000 sms!!!

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Με χαρά σας παρουσιάζουμε δύο βίντεο με την παρουσίαση του θεατρικού έργου των ακροατών του 9.58 στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το ΚΘΒΕ χτες παρουσιάζοντας το πρόγραμμα "Χώρος Δράσης" στο οποίο εντάσσεται και το θεατρικό έργο "Δεν αντέχω άλλο, έρχονται συνέχεια". Κλέινουμε ραντεβού με την Μαρία Μιλφεϊγ, τον Παβλόφ και τον Κλέωνα Σωτήρχο για τις 27 Μαϊου 2010 στην πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί ο Γιάννης Παρασκεύοπουλος στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Πειραματική Σκηνή)





και το τηλεοπτικό τρειλερ του προγράμματος Χώρος Δράσης, όπου εντάσσεται και το θεατρικό του 9.58

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Δώστε τη δική σας εκδοχή για το φινάλε. Τι έγινε όταν έσβησαν τα φώτα;...

Πόσες εκδοχές μπορεί να έχει το φινάλε του έργου; Ποιος μπορεί να κατέβασε το γενικό διακόπτη ρεύματος στο "Τυφλό Κτίριο"; Γιατί; Τι μπορεί να έγινε όταν έσβησαν τα φώτα; Ποιες είναι οι αποκαλύψεις που έφερε στο φως το σκοτάδι; Τι ρόλο έπαιξαν η Λούσυ Μπαμπαλούσυ και ο Άρης; Με ποιους συμμάχησε η Μαρία; Που βρισκόταν ο Παβλόφ στην τελευταία σκηνή; Κι ο Κλέων; Ήταν "Νεκρός ή Ζωντανός ο Κύριος;" Ποια είναι η λύση που προτείνετε;

Ας παίξουμε με τις πιθανότητες...

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Γιατί παίξαμε...

- Επειδή μου άρεσε πολύ η ιδέα της συλλογικής συγγραφής από άτομα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και ποιο θα μπορούσε να είναι το τελικό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας Ιωάννα Τότσιου

- Αρχικά, μ' άρεσε ο τρόπος που παρουσιάσατε την ιδέα: σα "συλλογική δράση". Μετά εθίστηκα. Άρχισα να ψάχνω τον Παβλόφ στους άστεγους της πόλης. Εν τέλει, είδα το θέατρο με άλλο μάτι. Γεωργία Κανακάκη, άνεργη εκπαιδευτικός.

- Ακούω τον σταθμό σας με πάθος. Καθώς επίσης και την εκπομπή σας. Είναι γεμάτη πολιτισμό. Η ιδέα με το θεατρικό είναι καταπληκτική. Μπράβο σας.

- Έπαιξα, όταν με παρακίνησε η Μερσιάννα από την εκπομπή της. Η ώρα της εκπομπής σας ήταν άβολη, γιατί δουλεύω μεσημέρι και σας ακούω στα διαλείμματα. Όταν έπαιξα στο θεατρικό είχα αναρωτική. Φιλιά. Ρέα Παπαδοπούλου

- Η ιδέα ήταν προκλητική, η ομαδικότητα, η φαντασία που έπρεπε να ενεργοποιηθεί, ήταν κάτι το συναρπαστικό, αν και δεν ξέραμε το "τι" και το "πως".
Όσον αφορά τα φάουλ που ανέφερα στην αρχή του θεατρικού, αυτά ΔΕΝ είχαν να κάνουν με σας, αλλά με το ίδιο το κινητό και τη χρήση του (αν τα αναφέρω θα γελάσετε πολύ), τα οποία όμως έφεραν εκνευρισμό με αποτέλεσμα να σταματήσω για ένα διάστημα. Συγνώμη αν έτσι "φαίνεται" στο μήνυμα που είχα στείλει.
Παντελής Καραμιχαηλίδης

- Έπαιξα γιατί έπαιζαν όλοι οι συνάδελφοι στη δουλειά. Χαχα! Θοδωρής Λάλος, Εικαστικός.

- Έπαιξα καθώς νιώθω τμήμα ενός ζωντανού οργανισμού με καρδιά τον 9.58. Το θεατρικό κατέγραψε τη σύνδεση των ακροατών. Τάσος Μπουκουβάλας, Συντηρητής Αρχαιοτήτων.

- Έπαιξα γιατί η ιδέα ήταν προκλητική. Θα έπαιζα παραπάνω εάν δεν είχαν γίνει κάποια φάουλ στην αρχή. Παντελής Καραμιχαηλίδης.

-Πήρα κι εγώ μέρος στο θεατρικό, όσο μπόρεσα. Είμαι θεατρολόγος και γράφω και λιγάκι. Ελπίζω να μη σας πειράζει που είμαι του χώρου. Αναστασία.

- Ήταν μια πρόκληση χωρίς ηθικά διλήμματα. Ελπίδα Μ.

- Γιατί μου άρεσε αν και συμμετείχα λίγο λόγω

- Για τη χαρά της συμμετοχής και για να καταπολεμήσω το φόβο μου να εκφράζομαι. Κατερίνα Μαλάμη, Οικιακά. Άνεργη, πτυχιούχος Οικονομικού Α.Π.Θ.

- Για να δω τους ήρωες μου στην σκηνή. Για να μπορέσω να μιλήσω μέσα από αυτούς. Για να δημιουργήσω. Παρ’ όλα αυτά, έπαιξα πολύ λιγότερο γιατί έγιναν κάποια φάουλ στην αρχή. Φρόσω. Άνεργη.

- Έπαιξα για το παιχνίδι, για το πλήθος απόψεων και το απροσδόκητο του έργου. (Αρκούδος) F. Nochebuena, Καθηγήτρια Ισπανικών.

- Για το παιχνίδι, ρε γαμώτο. Δυστυχώς, δεν έπαιξα όσο ήθελα γιατί σας ακούω από τη δουλειά μου (λογιστήριο). Χάιντι.