"Κάτι Παίζει" στο Θέατρο…

Η παράσταση είναι γεγονός! Το κείμενο που συνέγραψαν οι ακροατές του 9.58 fm στον αέρα των ερτζιανών μέσω sms ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. την Πέμπτη 27 Μαίου 2010 και για τρεις παραστάσεις. Ένα έργο που έχει για συγγραφείς 160 άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και μετρά 2000 sms!!!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Προτάσεις για τη βιντεοπροβολή, συνέχεια:

-Τα τυφλά αγάλματα, σαν προ-ραφαηλίτικες Οφηλίες, πνιγμένα στο Θερμαϊκό που είναι πλημμυρισμένος από λουλούδια, όπου εμφανίζονται σιγά-σιγά τα πρόσωπα των τριών γυναικών.

-Τα τυφλά αγάλματα, πολύ ερωτικά και σέξι.

-1η οθόνη: καταγάλανος ουρανός. 2η οθόνη: σκούρο καφέ χώμα. 3η οθόνη: "χιόνια"-παράσιτα.

-Πριν και μετά: Δάση, καμένα δάση, μικρά παιδιά να κάνουν αναδάσωση, λυπημένα πρόσωπα. Παίζει το τραγούδι «Δες τη φωτεινή πλευρά τα ζωής», Μακρινά Ξαδέλφια (διασκευή από Μόντι Πάιθονς)

-H Mαρία, εκπαιδευτικός, στην Πρώτη Δημοτικού, «πλάθει» ανθρώπους. H Mανίνα, διάσημη ηθοποιός, σε απονομή Όσκαρ και η Νίνα, μαία, φέρνει στη ζωή αμέτρητες ψυχές. Το σενάριο μπορεί να λειτουργήσει ως η θετική εκδοχή του σεναρίου που θέλει τη Μαρία φουρνάρισσα, κ.λ.π.

-Oι τρεις γυναίκες παρακολουθούν θέατρο. Η μια γελάει, η άλλη κλαίει, η Τρίτη χασμουριέται και τούμπαλιν. Δεν βλέπουμε τι βλέπουν.

-Oι τρεις γυναίκες, κόντρα σε όσα υποστήριζαν, τσακώνονται για το ποια θα πρωταγωνιστήσει γυμνή στο ταινιάκι του Κλέωνα, αφού αυτό θα προβληθεί παγκοσμίως μετά τη βράβευση του σε διεθνή διαγωνισμό.

-Παράγοντες της πόλης συνεδριάζουν με θέμα τη μεταφορά του Λευκού Πύργου και των Τειχών της πόλης στην Αθήνα. Αιτιολογικό: να μην κουράζονται οι τουρίστες. Οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» συμφωνούν και σχεδιάζουν πλάνα με τον Παρθενώνα και τον Λευκό Πύργο δίπλα-δίπλα, που δεν θα απαιτούν πτήσεις και αεροπορικά εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: