"Κάτι Παίζει" στο Θέατρο…

Η παράσταση είναι γεγονός! Το κείμενο που συνέγραψαν οι ακροατές του 9.58 fm στον αέρα των ερτζιανών μέσω sms ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. την Πέμπτη 27 Μαίου 2010 και για τρεις παραστάσεις. Ένα έργο που έχει για συγγραφείς 160 άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και μετρά 2000 sms!!!

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ποια είναι η Μαρία Μιλφέιγ;

4 σχόλια:

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΛΦΕΙΓ

Ηλικία: 62 χρονών

Επάγγελμα: Γλύπτρια και ωρομίσθια δασκάλα εικαστικών (ακόμη σε αυτήν την ηλικία) σε δημόσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο.

Ύψος 1.65

Μαλλιά βαμμένα κατάξανθα, καλοστεκούμενη για την ηλικία της, όμορφη από την καλή της διάθεση.

Κοιμάται κάθε βράδυ στις 10.00 μ.μ.

Ακούει συνέχεια ραδιόφωνο όταν φτιάχνει γλυπτά.

Είναι ντροπαλή.

Προσπαθεί να μην είναι ντροπαλή.

Γελάει εύκολα.

Κλαίει εύκολα.

Δακρύζει εύκολα.

Την κοριϊδεύουν γι΄αυτό.

Δεν τους αντέχει.

Είναι παντρεμένη με έναν άντρα που δεν γελάει με τα αστεία της.

Έχει πολλούς φίλους που ξεκαρδίζονται με τα αστεία της.

Έχει 4 παιδιά, μεγάλα πια που γελάνε με τα αστεία της.

Θέλει να φτιάξει ένα γιγάντιο πολύχρωμο χαρούμενο άγαλμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Φοράει διαφορετικές κάλτσες.

Περπατάει αργά ακόμη και όταν βιάζεται.

Κοιτάει για λίγο τον εαυτό της σε όλους τους καθρέφτες που βρίσκονται μπροστά της.

Την φαγουρίζει αφάνταστα πολύ και συχνά η αριστερή της φτέρνα και είναι αναγκασμένη να βγάζει το παπούτσι της για την ξύσει.

ΑΝΘΗ είπε...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΛΦΕΙΓ
Είναι 24 χρονών. Γεννήθηκε στην Καβάλα από οικογένεια εργατών. Σπούδασε στο Παρίσι στην σχολή καλών τεχνών, και για να τα βγάζει πέρα οικονομικά κατά την διάρκεια των σπουδών της ζωγράφιζε πορτραίτα περαστικών στην Μονμάρτη.
Είναι όμορφη με μακριά καστανά μαλλιά, σκουλαρίκι στην μύτη και στον αφαλό, και ντύνεται πολύ απλά και λίγο παλιομοδίτικα.
Οταν γύρισε από το Παρίσι, νοίκιασε ένα παλιό σπίτι στην Ανω Πόλη όπου βρίσκεται και το ατελιέ της. Είναι πολύ δημιουργικό άτομο και πειραματίζεται με διάφορες μορφές τέχνης. Προσπαθεί να βγάλει τα απαραίτητα για την επιβίωση της χρήματα πουλώντας στους δρόμους της πόλης τα έργα της. Κυκλοφορεί με τα πόδια ή με ποδήλατο και είναι γενικά φευγάτο άτομο. Εχει λίγους φίλους που είναι καλλιτέχνες, αλλά και εργάτες από τα γιαπιά. Ταυτίζεται με όλους τους απόκληρους της κοινωνίας. Είναι κλειστός χαρακτήρας και ντροπαλή αλλά δεν διστάζει να υπερασπιστεί όποιον πιστέυει ότι θίγεται. Είναι πολύ ευαίσθητη και δακρύζει με το παραμικρό. Πιστεύει ότι κάποτε θα βρει τον έρωτα της ζωής της και θα είναι μαζί του για πάντα.

Unknown είπε...

Η Μαρία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το '85. Ο μπαμπάς της ήταν ένας συντηρητικός θεολόγος, ο Πολύκλειτος και η μαμά της, μια γαλλίδα μποεμ, η Συλβί. Οι γονείς της γνωρίστηκαν στην Κρήτη στη Μονή Αρκαδίου. Χώρισαν 4 χρόνια μετά την γέννηση της Μαρίας, όταν η Συλβί που είχε εγκαταλείψει πατρίδα κι ελευθερία και είχε ασπαστεί την ορθοδοξία για χάρη του Πολύλειτου τους παράτησε και έγινε μέλος μιας αμφιλεγόμενης αδελφότητας με το όνομα "Μανδραγόρας" που ζούσαν νομαδικά ταξιδεύοντας σ΄όλο τον κόσμο. Η Μαρία μεγάλωσε σε μια μικρή κωμόπολη της Δ. Μακεδονίας όπου ήταν διορισμένος ο μπαμπάς της στο τοπικό γυμνάσιο. Μισούσε τη μαμά της γιατί τους εγκατέλειψε και ήταν το καλό παιδί του μπαμπά, πρώτη στο σχολείο και στα θρησκευτικά της καθήκοντα. Στα 14 έμαθε ότι ο συντηρητικός πατέρας αποπλανούσε μαθήτριες κι έφυγε από το σπίτι. Ανέβηκε στο τραίνο κι έφτασε στη Λάρισσα με διάφορους τρόπους. Το τελευταίο οτοστόπ την έβαλε σε μια ομάδα τσίρκου, όπου έμαθε διάφορα μαγικά τρυκ από τον πρώτο της εραστή, τον Ζαν, περιπλανώμενο μάγο! Αυτός τη φώναζε Μιλφέιγ γιατί είχε εμμονή με το συγκεκριμένο γλυκό και -για λίγο- με την Μαρία, επίσης. Μαζί του βρέθηκε στην Γαλλία, αλλά όταν τον έπιασε με την Σου, την θηριοδαμάστρια βρέθηκε πάλι μόνη στον δρόμο. Τότε άρχισε να ψάχνει για τη μαμά της και βρήκε την οικογένεια των παππούδων που έμεναν στη Λυών και ήταν φιλότεχνοι, συνταξιούχοι τραπεζικοί υπάλληλοι με χόμπι την φωτογραφία και τα ταξίδια. Οι δυο τους, ο Μισέλ και η Αμελί, την υιοθέτησαν και τη βοήθησαν να σπουδάσει στην Καλών Τεχνών του Παρισιού. Εκεί, στην Μονμάρτη, ήρθε ένα πρωί και την βρήκε η μητέρα της. Μίλησαν, αγαπήθηκαν κι έμειναν έξι μήνες μαζί, τους τελευταίους της ζωής της Συλβί που πέθανε από Λύκο. Τότε η Μαρία παράτησε τη σχολή και τους παππούδες και γύρισε στην Ελλάδα! Είχε ήδη αρχίσει να έλκεται από την μικρογλυπτική και τις χειροποίητες κατασκευές όσο ζούσε με τη μητέρα της, αλλά στη Θεσσαλονίκη διαμόρφωσε το προσωπικό της στυλ. Πάντα με το ψευδώνυμο Μιλφέιγ.

Unknown είπε...

Φρικιό της Καλών Τεχνών, τα σπάει και φεύγει! Μεγάλο ταλέντο, πολύ νευριασμένη με όλους. Ακτιβίστρια που τα σπασε με την ομάδα της, αναρχική που σιχάθηκε τα συντρόφια, ζει με τη γιαγιά της που είναι φυτό μετά από δυο εγκεφαλικά και κάποτε λάτρευε τα μιλφέιγ. Της πηγαίνει ένα κάθε απόγευμα κι έτσι της βγήκε το παρατσούκλι στο ζαχαροπλαστείο. Η ίδια τα σιχαίνεται κι αυτά και το παρατσούκλι και το όνομα κι ολα.