"Κάτι Παίζει" στο Θέατρο…

Η παράσταση είναι γεγονός! Το κείμενο που συνέγραψαν οι ακροατές του 9.58 fm στον αέρα των ερτζιανών μέσω sms ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. την Πέμπτη 27 Μαίου 2010 και για τρεις παραστάσεις. Ένα έργο που έχει για συγγραφείς 160 άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και μετρά 2000 sms!!!

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ο ταλαντούχος Κλέων Σωτήρχος...

Ο Κλέων είναι ένας πενηντάρης που περνά κρίση ηλικίας. Κοτσίδα, τζιν, σταράκια και το σύνδρομο της ματαιωμένης ιδιοφυϊας. Γεννήθηκε το 1959 στην Θεσσαλονίκη από εύπορη οικογένεια και είναι μοναχογιός. Στη ανατροφή του συνέβαλλε μια άτεκνη θεία του, η Ευθυμία Καρτάπογλου, χήρα δικαστικού που τον έπεισε από παιδί πως είναι προορισμένος για τα μεγάλα και τα σπουδαία. Οι γονείς του σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό όταν αυτός ήταν 25 χρονών. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Φλωρεντία και πιστεύει ότι πήγε στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου.

Έφηβος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, έχει πείσει τον εαυτό του ότι ήταν κι αυτός εκεί! Ρηγάς για ένα φεγγάρι, ισχυρίζεται ότι έχει λειώσει παπούτσια στις πορείες. Είναι αξεπέραστος στις σοφιστείες, και την τέχνη της ρητορικής αλλά κρύβει έναν βαθύ συντηρητισμό πίσω από το εναλλακτικό προφίλ που προβάλει λόγω ιδεοληψίας. Από τη μια οικολόγος, χορτοφάγος, ποδηλάτης και πολίτης του κόσμου με ταξίδια στη γη του Πυρός και στην Κούβα, δραστήριο μέλος σε ομάδες δράσης και μπλόκερ καυστικός και επιδραστικός. Από την άλλη, υπερόπτης, λάτρης της πολυτέλειας και βαθύτατα ρατσιστής απέναντι στους μετανάστες, στους ομοφυλόφιλους, στους αναλφάβητους και στις γυναίκες, θεωρεί το ανθρώπινο γένος κατώτερο του. Αντιφατικός σε όλα, νοσταλγεί το πολυτονικό και τις «χαμένες πατρίδες», αλλά χρησιμοποιεί πολύ συχνά αγγλικές και γαλλικές εκφράσεις. Δηλώνει άθεος αλλά κάνει το σταυρό του στις δυσκολίες. Κρίνει τους πάντες και τα πάντα αλλά φροντίζει να εξαιρεί τον εαυτό του

Το γραφείο του, στιλάτο και πανάκριβο βρίσκεται έναν όροφο κάτω από το ρετιρέ του στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο ίδιο κτίριο ζει και η θεία του. Ο Κλέων είναι εισοδηματίας, άρα υπεράνω χρημάτων Επιλέγει τους πελάτες του και προτιμά να σχεδιάζει project που θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης, όπως αρέσκεται να πιστεύει. Τα δημοσιεύει, τα στέλνει σε διαγωνισμούς, τα καταθέτει σε διαφορές επιτροπές αλλά κανείς δεν εκτιμά αρκούντως την ιδιοφυΐα του. Καπελώνει τους συνεργάτες του και κακοπληρώνει τους υπαλλήλους του. Δουλεύει κυρίως τα βράδια ξενυχτώντας. Καπνίζει αρειμανίως και προτιμά τα πούρα. Του αρέσει να μονοπωλεί την συζήτηση και να ρητορεύει περί αισθητικής. Λατρεύει τα τσιτάτα! Εργένης λόγω εγωκεντρισμού παριστάνει τον γόη σε ό,τι κινείται γύρω του και είναι γένους θηλυκού. Ακούει πολύ ραδιόφωνο, κυρίως 9.58fm.

Κρύβει επιμελώς ότι είναι υποχόνδριος και παλεύει χρόνια να ξεπεράσει τη φοβία του για μικροαντικείμενα, όπως τα κουμπιά και τα κορδόνια. Το μεγαλύτερο του μυστικό, όμως, είναι ότι μισεί τους νέους μέχρι…θανάτου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: