"Κάτι Παίζει" στο Θέατρο…

Η παράσταση είναι γεγονός! Το κείμενο που συνέγραψαν οι ακροατές του 9.58 fm στον αέρα των ερτζιανών μέσω sms ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. την Πέμπτη 27 Μαίου 2010 και για τρεις παραστάσεις. Ένα έργο που έχει για συγγραφείς 160 άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και μετρά 2000 sms!!!

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ποιος είναι ο Κλέων Σωτήρχος;

6 σχόλια:

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΛΕΩΝ ΣΩΤΗΡΧΟΥ

Ηλικία: 40 κάτι

Ανάστημα : κοντός

Μαύρα μαλλιά.

Πολύ καθαρός, κάνει συχνά ντουζ, και χρησιμοποιεί υγρομάντηλα για φρεσκάρισμα.

Φοράει ακριβές κολόνιες.

Όταν περνάει μπροστά από ζητιάνους, άστεγους, ναρκομανείς, πλανόδιους μουσικούς και φοιτητές, τον πιάνει φαγούρα. Φοβάται μήπως "κολλήσει" βρωμιά.

Όταν βρίσκεται κοντά σε νοσοκομεία, βγάζει εξανθήματα. Φοβάται μήπως κολλήσει κάποια αρρώστια "από τον αέρα".

Είναι ελεύθερος γιατί θέλει να παντρευτεί μια πανέμορφη παρθένα και δεν βρίσκει.

Έχει πολλούς φίλους που τον αγαπούν και αυτόν και τις ιδιοτροπίες του.

Πίνει πολύ γάλα γιατί έχει μια ελπίδα ότι μπορεί να ψηλώσει λίγο ακόμη.

Φοράει αντιγηραντική κρέμα νυχτός.

Δεν κοιτάει ποτέ χαμηλά για να αποφεύγει θεάματα που του φέρνουν φαγούρα.

Είναι αλλεργικός στον ήλιο και φτερνίζεται 3 φορές μόλις βγαίνει από το σπίτι του.

Στυλιάνα Γκαλινίκη είπε...

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΟΝΑ ΣΩΤΗΡΧΟ: Ο Κλέων έχει μία φοβία απέναντι στα μικρά πράγματα. Αποφεύγει λοιπόν τους ξηρούς καρπούς, τα μανικετόκουμπα και τα κουμπιά. Τα πουκάμισά του αντί για κουμπιά έχουν κορδέλες που δένουν. Επίσης τον τρομάζουν οι βίδες, οι φακές, και τα νύχια στα μικρά δάχτυλα. Ονειρεύεται ότι θα βρει το θάρρος μια μέρα να ακρωτηριάσει τα μικρά δάχτυλα των χεριών του και των ποδιών του. Μισεί τις καραμέλες και τις μαστίχες και τα φίλτρα των τσιγάρων. Καπνίζει πούρα.

ΑΝΘΗ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑΝΘΗ είπε...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΛΕΩΝΑ ΣΩΤΗΡΧΟΥ
Γεννήοηκε το 1959 στην Θεσσαλονίκη από εύπορη οικογένεια και είναι μοναχογιός. Οι γονείς του σκοτώθηκαν σε αυτοκινιτιστικό όταν αυτός ήταν 25 χρονών. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Φλωρεντία γιατί δεν τα κατάφερε να περάσει εδώ, αλλά αυτό δεν το λέει. Πιστεύει ότι πήγε στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου από επιλογή.
Μένει σε ένα ρετιρέ στην Αριστοτέλους διακοσμένο μινιμαλιστικά από τον ίδιο με πανάκριβα ντιζάιν έπιπλα, και το γραφείο του είναι δίπλα στο σπίτι του. Είναι εισοδηματίας από ακίνητα που κληρονόμησε και έτσι δουλεύει ελάχιστα επιλέγοντας κάποιες δουλειές που πιστεύει ότι αξίζουν τον κόπο. Κινείται σε κύκλους που θεωρεί αριστοκρατικούς και δεν έχει φίλους παρά μόνο γνωστούς. Είναι καλοφτιαγμένος και έχει επιτυχία στις γυναίκες, όμως δεν έχει σχέση γιατί είναι υπερόπτης, μεγαλομανής και εγωιστής και καμία γυναίκα δεν μένει μαζί του πάνω από ένα μήνα. Αυτός βέβαια θέλει νέες και ιλουστρασιόν γυναίκες.
Ντύνεται πάντα με επώνυμα ρούχα και προσέχει πολύ την εμφάνιση του.
Πιστεύει ότι όλοι οι άλλοι είναι κατάωτεροι από αυτόν και στο βάθος του είναι ρατσιστής. Δεν θέλει να ξέρει για την ύπαρξη ζητιάνων, πλανόδιων, μεταναστών και οποιουδήποτε ανθρώπου που δεν καλύπτει τα στάνταρντ του.
Τρώει πάντα μόνος σε πανάκριβα εστιατόρια. Ταξιδεύει αρκετά πάντα όμως στον πολιτισμένο κόσμο. Δεν λέε όχι όμως και στον σεξουαλικό τουρισμό.
Είναι καπνιστής.

Unknown είπε...

Ο Κλέων είναι ένας πενηντάρης που περνά κρίση ηλικίας. Κοτσίδα, τζιν, σταράκια και το σύνδρομο της ματαιωμένης ιδιοφυϊας.
Βαθειά συντηρητικός από αστική οικογένεια, δηλώνει εναλλακτικός αλλά έχει μείνει στη γενιά του πολυτεχνείου και σιχαίνεται ότι κινείται γύρω του νεότερο των σαράντα, εκτός από τις ξανθιές με τα...πλούσια χαρίσματα. Εργένης λόγω εγωκεντρισμού και καριερίστας λόγω ονοματεπώνυμου και αριστεράς, νοσταλγεί το πολυτονικό και τις χαμένες πατρίδες, δηλώνει άθεος αλλά κάνει το σταυρό του στις δυσκολίες. Κρίνει τους πάντες και τα πάντα εκτος από τον εαυτό του και τα δικά του εκτρώματα που δεν είναι λίγα. Ακούει 9.58

Χρ.Βου είπε...

Γύρω στα 40. Αθλητικό παράστημα.
Ονειροπόλος, με τόνους αυτοπεποίθησης και ιδιαιτέρα πείσμων.
Οικολόγος, ποδηλάτης και ερασιτέχνης φωτογράφος.
Ταξιδεύει πολύ με μια φωτογραφική μηχανή και ένα laptop παραμάσχαλα, blogαρει (international), συμμετεχει σε ομάδες πολιτών, είναι πανταχού παρών.
Δουλεύει κυρίως τα βράδια ξενυχτώντας.
Εισοδηματίας, δεν έχει πελάτες αλλά σχεδιάζει ευφάνταστα project για την πόλη που τα δημοσιεύει, τα στέλνει σε διαγωνισμούς, τα καταθέτει σε διαφορές επιτροπές αλλά το ταλέντο του δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί.
Ντύνεται πάντα με μαύρα ρούχα που λειτουργούν ως φόντο για τις έντονες μονοχρωματικές πινελιές - συχνά πορτοκαλί (χρώμα της δημιουργικότητας) - στα αξεσουάρ που φοράει, γιατί πιστεύει στην αξία της δυναμικής ισορροπίας και στη δύναμη της σωστής αναλογίας των πάντων.
Προσέχει τη λεπτομέρεια. Διορθώνει συνεχώς λάθη σε διατυπώσεις, κριτικάρει συνεχώς με ισχυρή επιχειρηματολογία. Χρησιμοποιεί πολλούς τεχνικούς και φιλοσοφικούς όρους όταν μιλάει. Χρησιμοποιεί συχνά λέξεις στα αγγλικά. Γενικά, είναι updated τύπος. Έχει άποψη για όλα και πλάθει συνεχώς ευφάνταστες θέσεις όταν τοποθετείται επί κάποιου θέματος. Κάνει διαρκώς ερωτήσεις για διευκρινήσεις.