"Κάτι Παίζει" στο Θέατρο…

Η παράσταση είναι γεγονός! Το κείμενο που συνέγραψαν οι ακροατές του 9.58 fm στον αέρα των ερτζιανών μέσω sms ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. την Πέμπτη 27 Μαίου 2010 και για τρεις παραστάσεις. Ένα έργο που έχει για συγγραφείς 160 άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και μετρά 2000 sms!!!

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ποια είναι η Νίνα; Γιατί έγινε οδηγός νεκροφόρας;

4 σχόλια:

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΝΑΣ

Ηλικία: 24
Καστανά μαλλιά.
Ύψος 1.85
Πάρα πολύ όμορφη.
Μαγκάκι.

Δεν φοβάται τίποτα (εκτός από τις πεταλούδες και τις γάτες).

Όταν βλέπει πεταλούδες ή γάτες ανατριχιάζει (στη καλύτερη περίπτωση). Aν την ακουμπίσει κάτι από τα δύο τσιρίζει και πηδάει μέχρι να φύγουν μακριά.

Στις κηδείες βαριέται πολύ και τρώει το φαγητό της στην φάση που ψέλνουν τον νεκρό στην εκκλησία (για να μην την βλέπουν).

Της αρέσει όμως να οδηγάει την νεκροφόρα ειδικά όταν έχει μέσα και πελάτη. Τότε είναι που πιάνει ψιλοκουβέντα μαζί του και της αρέσει να φτιάχνει με το μυαλό της ιστορίες για την ζωή του νεκρού.

Στις κηδείες διαλέγει τον πιο συμπαθητικό και τον πιο αχώνευτο συγγενή του πτώματος (σαν παιχνίδι)για να περνάει η ώρα.

Η νεκροφόρα είναι ιδιόκτητη πολυτελέστατη λιμουζίνα(την αγόρασε με καταναλωτικό δάνειο).

Δουλεύει εργολαβικά με γραφεία τελετών που έχουν ιδιότυπους, πολύ πλούσιους πελάτες που δεν καταδέχονται τίποτε άλλο εκτός από λιμουζίνα για να μεταφέρουν τον νεκρό τους.

Φοράει άσπρα φουστάνια.

Είναι ερωτευμένη με έντεχνο τραγουδιστή (Θεσσαλονικιό) και περιμένει καρτερικά να πεθάνει κάποιος συγγενείς του, μπας και της κάτσει να μεταφέρει το πτώμα και τον γνωρίσει με τον τρόπο αυτό.

Την προβληματίζει μήπως ο έντεχνος δεν θέλει λιμουζίνα για την ταφή του ανύπαρκτου ακόμη νεκρού. Ελπίζει όμως, πως όσο έντεχνος και να είσαι, μια φιγούρα βρε αδερφέ, θα την κάνεις την κρίσιμη στιγμή της απώλειας συγγενή.

Περπατάει γρήγορα σχεδόν τρέχοντας.

Είναι χορτοφάγος.

Δεν έχει φίλες.

Έχει πολλούς φίλους.

Κρυώνει εύκολα.

Έγινε οδηγός νεκροφόρας για να σπάσει την βαρετή οικογενειακή παράδοση (οι γονείς και τα αδέρφια της είναι οδηγοί σε τουριστικά λεωφορεία).

Χρ.Β(=Χριστίνα Βουμβουράκη) είπε...

Η Νίνα είναι μια 45άρα γυναικα με εντυπωσιακή εμφάνιση και πληθωρικό χαρακτήρα.

Γελάει δυνατά και πολύ. Λέει τα πράγματα με το όνομα τους, σε σπαστά ελληνικά, μια που είναι αλλοδαπή,γεννημένη στη Γεωργία.

Έχει κάνει τρεις γάμους μέσα στα τελευταία έξι χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα, και έχει χηρέψει ισάριθμες φορές και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Ο πρώτος γάμος έγινε με έναν υπερήλικα από συμφέρον για να εξασφαλίσει άδεια παραμονής. Ο πρώτος θάνατος ήρθε σύντομα αλλά ήταν αναμενόμενος και ευπρόσδεκτος. Ο δεύτερος γάμος, από έρωτα αυτή τη φορά, έγινε με έναν πολύ μάτσο τύπο, παραβατικό άτομο που μπαινόβγαινε σε καθημερινή βάση στην φυλακή. Αυτόν τον φάγανε στη διασταύρωση των οδών Δωδεκανησσου και Πολυτεχνείου δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, σε ένα σύνηθες ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο τρίτος γάμος έγινε με τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών που την παρηγορούσε με ιδιαίτερη τρυφερότητα και κατανόηση κάθε φορά που χήρευε. Όταν πέθανε και αυτός, απρόσμενα, από γρίπη των χοίρων, κληρονόμησε την επιχείρηση του, την οποία διατηρεί με την βοήθεια της αδερφής της. Η ίδια έχει αναλάβει τη νεκροφόρα, ενώ η αδερφή της κρατάει 24 ώρες το 24-ωρο το κατάστημα.

Υστέρα από τα τόσα απανωτά χτυπήματα της μοίρας έχει εξοικειωθεί πλήρως με τον θάνατο, αλλά δεν της αρέσει η δουλειά της γιατί δεν αντέχει την κυκλοφοριακή συμφόρηση των δρόμων με αποτέλεσμα να έχει αναπτύξει σύνδρομο road rage, να είναι ιδιαιτέρως νευρική και να μονολογεί διαρκώς όταν οδηγεί.

Unknown είπε...

Η Νίνα είναι 50 χρονών, σγουρομάλλα με ανταύγειες (μες, μαλλί που αναρωτιέσαι αν είναι περούκα ή αληθινό. Φοράει παλιομοδίτικα γυαλιά.

Έγινε οδηγός νεκροφόρας γιατί:

ήταν ταξιτζού και είχε βαρεθεί τους πελάτες που της έκαναν υποδείξεις, παρατηρήσεις και γενικώς την έβριζαν και τη έπρηζαν. Αγαπούσε το τιμόνι, αλλά ήθελε ήσυχους πελάτες. Πιο ήσυχος από νεκρός γίνεται;

Unknown είπε...

Βιογραφικό Νίνας (οδηγού νεκροφόρας).

Ηλικία 29
Κόκκινα μαλλιά
Ύψος 1.75
Αδιάφορη εμφάνιση
Σκληρός χαρακτήρας

Η Νίνα δεν ήταν πάντα οδηγός νεκροφόρας. Μετά από ένα ατύχημα που είχε σε αγώνες ράλι την περιέθαλψε ο θειος της (ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών). Της έδωσε να κάνει κάτι που ήξερε καλά. Να οδηγεί.

Γνωστή «κυρίλα» της πόλης η κοκκινομάλλα Νίνα αποδέχτηκε με χαρά την νέα πρόκληση.

Φορώντας μίνι με ψηλοτάκουνα, στρας αξεσουάρ, πολύχρωμα καλσόν και απολαμβάνοντας το φραπέ της με τον «Γονίδη live στη Νεράϊδα», είναι ταιριαστή στο όλο σκηνικό.

Μόνο που οδηγώντας με ταχύτητα τη νεκροφόρα ξεφορτώνει κάσες άδειες αλλά και γεμάτες σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Μόνιμος καυγάς με τον θείο είναι η καταστροφή των υπέροχων κασών από μαόνι που αδειάζει στις γωνιές των δρόμων.

Θα μπορούσε ν' αποφευχθεί αυτό αν έκλεινε καλύτερα η πόρτα, σκέφτεται η Νίνα.

Εξάλλου προσωρινό είναι όλο αυτό. Επόμενο επάγγελμά της θα είναι οδηγός σε δικό της ταξί. Της λείπει μόνο η άδεια για να πάψει να δουλεύει στον «πεθαμενατζή» θείο της.

Το σχέδιο προχωράει και μένει λίγος χρόνος μέχρι να την κάνει….

Πιστεύει πως σαν ταξιτζού θα έχει περισσότερη πέραση στους άντρες.
Ψάχνει να βρει το άλλο της μισό και ξέρει πολύ καλά πως δεν θα το βρει στα νεκροταφεία.

Ή κι αν το βρει τι να το κάνει.
Θα μπορούσε ίσως να πάρει μέρος σε κάποιο τηλεπαιχνίδι όπως "Αγρότης μόνος ψάχνει", ή σε κάποιο με μαγειρική για την αποκατάστασή της.
Αλλά τρελαίνεται για την πόλη και τη νύχτα και δεν της αρέσει η μαγειρική.
Μόνη λύση η απόκτηση ταξί.

Κολλητή της είναι η κομμώτριά της και η σύζυγος του νομάρχη.


Άλεξ - Μαρία