"Κάτι Παίζει" στο Θέατρο…

Η παράσταση είναι γεγονός! Το κείμενο που συνέγραψαν οι ακροατές του 9.58 fm στον αέρα των ερτζιανών μέσω sms ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. την Πέμπτη 27 Μαίου 2010 και για τρεις παραστάσεις. Ένα έργο που έχει για συγγραφείς 160 άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και μετρά 2000 sms!!!

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Υπαίθριο Καφε-μαντείο! Περιγράψτε το!

2 σχόλια:

ΧΡ.Β είπε...

Η Μανίνα μας κυκλοφορεί με ένα παραφορτωμένο ποδήλατο.

Μεταφέρει με αυτό τον βασικό της εξοπλισμό. Ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι, δυο αναδιπλούμενες καρέκλες και φυσικά το ποπ-αρτ βαλιτσάκι της το οποίο περιέχει: ένα κοφτό τραπεζομάντιλο
μια κορνίζα με μια φωτογραφία της Γεωργίας Βασιλειάδου
ένα βαζάκι με ένα τεχνητό άνθος,
ένα σταχτοδοχείο
καθως και τα απαραίτητα για την παρασκευή και το σερβίρισμα του καφέ.

Επίσης, επειδή η Μανινα, ονειρεύεται να ανοίξει ένα καφεμαντείο στην Δελφών, έχει πάντα μαζί της μια εφημερίδα αγγελιών ψάχνοντας μια χρυσή ευκαιρία για μια στέγη που θα μπορεί να αντέξει η τσέπη της.

Θάλεια Γρ. είπε...

Το τραπεζομάντιλο στο οποίο σερβίρει είναι οπωσδήποτε καρό, κόκκινο-άσπρο. Έχει και ένα κλασσικό λευκό σεμεδάκι (με τσιγκελάκι) όπου ακουμπά τα εργαλεία της παρασκευής, παραδίπλα.
Τα λουλούδια που κοσμούν το καφεμαντείο της (και την κορνίζα της αείμνηστης) είναι φυσικά, αγριολούλουδα από το δρόμο (θα ήθελε να είναι ανεμώνες- τα αγαπημένα της- από το Σέιχ Σου όπως όταν την πήγαιναν μικρή και τα μάζευε…αλλά δε πηγαίνει πια στο Σέιχ Σου). Τα μαζεύει κάθε μέρα που βγαίνει για δουλειά και κάποιες φορές κόβει «στη ζούλα» από τα παρτέρια του Δήμου μπροστά στη ΧΑΝΘ, όταν δεν την παρατηρούν. Μπορεί να μην είναι τα καλύτερα, αλλά της αρέσουν τα φρέσκα λουλούδια (όπως και οι φρέσκιες ιδέες).
Για την παρασκευή του καφέ χρησιμοποιεί 3 μπρίκια: τα 2 είναι μικρά-«μονά», το 3ο είναι μεσαίου μεγέθους στο οποίο ψήνει καφέ για «ζευγάρια» (παγκόσμια πρωτοτυπία, παρακαλώ) και ‘λέει’ και στους 2 συγχρόνως το φλιτζάνι (επίσης μεσαίου μεγέθους, από το οποίο πίνει το ζευγάρι). Η ίδια δεν καπνίζει, το σταχτοδοχείο είναι για τους πελάτες (ευτυχώς είναι υπαίθρια εργασία), και τους επιτρέπει μόνο ένα τσιγάρο με τον καφέ.